Gegroet>

Hulp bij
scheiding en omgang

We scheiden. Hoe zorgen we dat dit goed verloopt voor ons kind?

De scheiding

Jullie gaan uit elkaar. Hier komt veel bij kijken. Spullen moeten worden verdeeld, er is een nieuwe woning nodig en financiële zaken moeten worden geregeld. Dit is al lastig genoeg, en er komen vaak ook veel emoties bij kijken. Niet alleen bij jullie als ouders, maar ook bij jullie kinderen. Jullie scheiden als partners, maar blijven samen de ouders van jullie kinderen. Dat is ingewikkeld en roept vaak vragen op: Hoe geven we het ouderschap vorm na de scheiding? Hoe houd ik de relatie met mijn kind goed na de scheiding? Hoe kan ik het contact herstellen met mijn kind na de scheiding? Wat hebben wij als ouders te doen in het belang van ons kind nu wij gescheiden zijn?

Herken je iets hierin?

Hoe kan SAUL helpen?

Samen bekijken we wat jullie als ouders nodig hebben om goed in contact te blijven met elkaar en met jullie kinderen. Het belang van jullie kinderen staat altijd voorop. Het opstellen van een ouderschapsplan kan een eerste stap zijn. Het kan ook zijn dat een rechter een uitspraak heeft gedaan, er afspraken liggen over de omgang of dat er al een ouderschapsplan ligt. In de uitvoering van deze afspraken kunnen wij ondersteunen. We gaan hierbij uit van jullie eigen kracht en ouderlijke betrokkenheid. De focus ligt op samenwerking, het herstellen van relaties en het versterken van wat al goed gaat.

Hulp voor de kinderen

Voor kinderen kan een scheiding veel emoties oproepen, zoals loyaliteitsconflicten, een gevoel van verlies of spanningen. Dit kan zich uiten in boosheid, verdriet of juist terugtrekken. Naast hulp voor ouders bieden wij ook hulp aan kinderen. Zo helpen we hen om hun weg te vinden in de nieuwe gezinssituatie.

Zorgaanbod

De volgende behandel- en begeleidingsvormen kunnen worden ingezet om bovenstaande hulpvragen te behandelen: 

Onze ervaring is…

De praktijk leert dat veel uitdagingen met tijdelijke, passende ondersteuning kunnen worden opgelost. Zeker omdat we met alle betrokken opvoeders samenwerken in dit traject. De geleerde vaardigheden brengen jullie direct in de praktijk, waardoor je ze eigen maakt en blijft toepassen – ook nadat wij niet meer betrokken zijn. 

Zet jij ook de eerste stap?

Soms kan het voorkomen dat er buiten kantoortijd zich een crisissituatie voordoet waarin je direct hulp nodig hebt. Je kan dan contact met ons opnemen via onderstaande telefoonnummers.

Bereikbaar in geval van nood

Maandag t/m vrijdag:

Tussen 09:00 en 17:00 uur:

Tussen 17:00 en 22:00 uur:

Tussen 22.00 en 09.00 uur:

Zaterdag en zondag

Tussen 09:00 en 22:00 uur:

Tussen 22.00 en 09.00 uur: